Jeg så en hare

Jeg så en hare den anden dag.

Jeg var stukket af fra en for intens stemningen til festen og sad ved siden af vejen og røg og tænkte meget langsomt, da den hoppede ud på asfalten lige så langsomt som jeg tænkte, jeg tror ikke den havde set mig til at starte med, den frøs og stirrede på mig med sit venstre øje, der var blankt som det sorte keramikaskebæger på altanen jeg lige havde forladt, den var helt frygtsom, jeg læste engang at byttedyr har deres øjne på hver side af hovedet fordi det giver dem det størst mulige synsfelt, men at de derfor aldrig ser noget med begge øjne, deres synsverden er tvedelt, og med det venstre øje så haren på mig, og jeg så på den med begge mine øjne i et øjeblik, der føltes meget langt, indtil en bil lavede en lyd og harens højre øje så lyset, den forsvandt ind i buskene, og mine to øjne så på asfalten og nattemørket og ikke andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *