Jeg fik min ringfinger og min langefinger i klemme i en dør

Jeg fik min ringfinger og min langefinger i klemme i en dør, jeg råbte og skreg af smerte ned i min pude og nu er der to sorte mærker på mine negle.

Jeg ved ikke hvornår de går væk eller om neglene vil ende med at falde helt af.

Jeg synes jeg har gjort alting rigtigt i dag, jeg har ryddet op og gået tur, men ikke desto mindre sidder jeg her og er ved at blive knust af ting, jeg ikke kan se, jeg ville næsten ønske jeg fik sorte mærker af det, så ville det måske være nemmere at forklare det: Jeg er blevet klemt mellem ting, der er meget større end mig, og det var et uheld, jeg sværger at det ikke var med vilje.

 

Jeg fik at vide den anden dag af en jeg holder af, at da de lige havde lært mig at kende virkede det som om tristheden var den vigtigste del af mig, som om jeg var dyb og sorrigfuld og trist, men at de var glade for at have opdaget at jeg også var sjov, at jeg så verden i farver og fandt glæde i et finde på åndssvage eller barnlige ting, at bygge historier og ikke tage alting for alvorligt og det gjorde mig helt lille og glad, men nu er jeg ked af det igen, for jeg ved ikke om det er rent opspind, at jeg i virkeligheden er umådeligt trist og bare har forstillet mig at være en anden.

 

Jeg håber jeg er en anden i virkeligheden, eller måske bare engang imellem, en der ikke begynder alle sine paragraffer med ”jeg”.

 

Jeg håber at sneen kommer tilbage engang, jeg ved ikke hvad der gør mig mest ked af det, min bror der insisterer på at mine forældre ikke skal plante frugttræer på kælkebakken og deres forsigtige forsøg på at omgå det, eller hans langsomme forståelse af at der nok aldrig mere vil være sne til at kælke på den.

 

Jeg tager sekunderne ganske langsomt, et ad gangen, og på et tidspunkt må alting være anderledes, engang må de sorte mærker på mine negle være væk og ellers er de der for evigt, men så kan det være resten af mig ændrer sig til en, der kan leve med de sorte mærker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *